Raha ratkaisee

Yle Teemalta tuli torstaina 20.5. mielenkiintoinen dokumentti Borrelioosin uhrit (http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/tiededokumentti-borrelioosin-uhrit).

Dokumentti paljasti taas kerran miten iso raha ratkaisee; lääketeollisuus ja vakuutusyhtiöt vievät ja tiedeyhteisö vikisee. Sairaista puhumattakaan.

Krooninen borrelioosi vammauttaa hoitamattomana ihmisen letkujen varaan ja johtaa lopulta kuolemaan. Sen epäillään olevan myös taustalla mm. Alzheimerin-, Parkinssonin- ja MS taudeissa.

Muutama amerikkalainen lääkäri on hoitanut borrelioosipotilaita menestyksekkäästi pitkäaikaisella antibioottihoidolla. Hoito kestää useita vuosia, mutta lopulta potilaat paranevat tappavasta taudistaan.

Tällä kertaa vakuutusyhtiöt ovat luultavasti maksaneet tutkijoille eniten, sillä Amerikan tartuntatauti yhdistys (IDSA) on hoito-ohjeissaan vähätellyt borrelioosin kroonista muotoa ja väittää, ettei sellaista sairautta ole edes olemassa.

Sama yhdistys on järjestänyt parantavaa hoitoa antaneet lääkärit viraltaan muka hoitovirheiden takia.

Taustalla on tietenkin se tosiasia, että pitkäaikainen hoito on hyvin kallista ja, varsinkin Amerikassa, vakuutusyhtiöt maksavat suurimman osan hoitokuluista. Amerikkalaiset vakuutusyhtiöt ovat vaatineet IDSA:ta mitätöimään sairautta omien korvausmenojensa pienentämiseksi.

Ei sellaista hoitoa tietenkään korvata, jota ei ole annettu virallisen sairauden hoitoon.

Muu maailma tietenkin seuraa samoja poliittisella väännöllä ja kylmällä käteisellä aikaansaatuja hoito-ohjeita. Eihän arvovaltainen lääketieteellinen yhdistys tietenkään voi olla väärässä.

Seuraavan kerran kun ihmettelet järjenvastaisia virallisia suosituksia tai hoito-ohjeita, muista, että elintarvike-, lääke- ja rehuteollisuudella sekä vakuutusyhtiöillä on sormensa pelissä. Aina joku tekee rahaa terveydelläsi, olit sitten terve tai sairas.

Muutama esimerkki:

  1. Suomessa(kin) laskettiin kolestroliarvojen suositusta – lääketehtaat saivat kerta heitolla 100.000 uutta asiakasta kalliille (ja turhille) kolestrolilääkkeilleen. (kannattaa lukaista Uffe Ravnskovin upea kirja Kolestrolimyytti)
  2. Diabeetikoille (sokeritauti) tuputetaan virallisissa ravinto-ohjeissa huikeat määrät hiilihydraattia (sokeria), jotta sitten päästäisiin tykittämään ”riittävästi” insuliinia. (kannattaa vilkaista diabetesliiton nettisivulta kenen hallinnassa liitto todellisuudessa on.
  3. Virallisterveellisissä ravintosuosituksissa vannotaan vähärasvaisten elintarvikkeiden puolesta – tekokermaa ja kumijuustoa on toki halvempi valmistaa kuin aitoja elintarvikkeita, eikä rasva tuki tuotantokoneita (muuta se ei sitten tukikaan)
  4. Eineksiin, jotka sitten myydään ihmisravintona käytetään pääasiassa teurasjätteitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s