Suomeen taas Euroopan tiukin laki

Yle, 7.10.10: ”Kokoomus saattaa jäädä hallituksessa yksin kerjäämiskiellon kanssa. Hallituspuolueista vihreät ja RKP vastustavat ehdotettua ankaraa kerjäyskieltoa, ja myös keskusta arvostelee esitystä. Oikeusministeriön mukaan esityksen läpimeno voisi kiristää Suomen lainsäädännön yhdeksi Euroopan tiukimmista. ” Koko uutinen täällä

Ei olisi ensimmäinen kerta. Lähes kerjäläisiä vastaavana mörkönä on viimeksi pidetty vakuutusmeklareita.

Vuonna 2005 säädetty vakuutusedustuslaki on myös Euroopan tiukin omalla alueellaan. Vakuutusyhtiöiden etujen ajaja, Vakuutusyhtiöiden keskusliitto, on vienyt lainsäätäjää kuin pässiä narussa.

Missään muualla maailmassa ei ole kielletty esimerkiksi vakuutusmeklarin palkkioiden kierrättämistä vakuutusmaksun mukana lailla. Paitsi tietysti Suomessa.

Normaali tilanne maailmalla on se, että asiakas saa päättää kulkeeko meklarin palkkio vakutuusmaksun mukana vai maksaako tämä sen itse suoraan meklarilleen. Itse kannatan kyllä nykyistä käytäntöä, mutta esimerkiksi henkivakuutusten osalta se on hävittänyt meklarien palvelun lähes kokonaan. Jälkimmäisessä tapauksessahan vakuutusmaksua taas alennetaan vakuutusyhtiön säästämän vakuutusten hoitoon menevän kustannuksen verran. Lopputulos molemmissa tapauksissa on kokolailla sama. Taloudellisesti. Merkittävin ero syntyy siitä, kummalla puolella pöytää vakuuttamisen asiantuntija istuu, asiakkaan vai vakuutusyhtiön.

Mainittu palkkioasia ei ole edes ainoa piirre Suomen vakuutusedustuslaissa, joka tekee siitä Euroopan, ellei koko maailman tiukimman.

Saas nähdä millä alueella Suomessa säädetään seuraavaksi EU:n tiukin laki. Suomalaisen virkamiehen orjamentaliteettihän tulkitsee jo nyt kaikkia mahdollisia EU säädöksiä tiukimman mukaan. Muualla osataan sentään edes vähän ajatella ja soveltaa asioita paikallisesta näkökulmasta katsoen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s