Muusikoiden vakuutukset

Yle X oli tutkinut muusikoiden vakuutuskäyttäytymistä ja todennut, että omaisuus on tärkeämpää kuin soittajat. Yllätys, yllätys, näinhän se Suomessa menee ihan millä tahansa alalla.

Lisäksi ”tutkijat” olivat läheteneet purkamaan vakuutusongelmaa amerikkalaistyylisten ”korvat vakuutettu miljoonasta” (Dumbo) ratkaisujen pohjalta. Muusikoiden liitto tai vakuutusyhtiö (Fennian Pekka Mäkinen) eivät pitäneet ruumiinosavakuutuksia tyypillisinä suomessa.

Rap artisti Super Janne puolestaan olisi hyvinkin kiinnostunut vakuuttamaan äänensä.

Kysymys kuuluukin, mitä todellisuudessa halutaan vakuuttaa?

Suomestakin löytyy jokaisesta vakuutusyhtiöryhmästä koko joukko erilaisia työkyvyttömyys- ja henkilökeskeytysvakuutuksia, joilla artisti voi helposti vakuuttaa itsensä mahdollisen työkyvyttömyytensä varalta.

On olemassa ohimenevän työkyvyttömyyden vakuutus, pysyvän työkyvyttömyyden vakuutus, erilaisia sairauskuluvakuutuksia päivärahalla ja ilman. On olemassa henkilökeskeytysvakuutuksia niin tapaturman kuin sairaudenkin varalta. Ihan tavalliseen perus vapaa-ajan tapaturmavakuutukseen kuuluu tyypillisesti esimerkiksi pysyvän haitan korvaus, jonka korvaussummaksi saa lähes mitä haluaa.

Ongelmana lienee kuitenkin lähinnä se, että mainitut vakuutukset ovat yleensä varsin hinnakkaita.

Sellaista vakuutusta Suomessa ei saa, joka maksaisi artistille heti miljoona Euroa puhtaana käteen jos kurkku on vähän karhea aamulla. Ehkä ei sittenkään edes Jenkeistäkään. Ainakaan halvalla.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s