Eläkeyhtiöt Euroopan omistajina

Talouselämä 26.6.2012:

KL: Tapiola ei saanut sisustusyhtiö Skannoa konkurssiin – sovintopaperin hinta 600 000 euroa 

Sisustusyhtiö Skannon ja Tapiolan vakuutusyhtiöiden erimielisyydet on sovittu. Espoon käräjäoikeus on vahvistanut pari viikkoa sitten yhtiöiden sovintosopimuksen, Kauppalehti kirjoittaa.

Sopimuksen mukaan Tapiola maksaa Skannolle käteistä rahaa 300 000 euroa. Lisäksi Tapiolan palauttaa sopimuksen perusteella arviolta kymmenien tuhansien suuruiset vuokravakuudet ja luopuu esittämästään 300 000 euron vuokrasaatavasta.

Kokonaisuudessaan sovintopaperin hinta nousee reippaasti yli 600 000 euron. Skannoa sopimus ei velvoita mihinkään, joten yhtiö näyttää saaneen läpi haluamansa.

Skannon ja Henki- ja Eläke-Tapiolan väliset erimielisyydet leimahtivat julkisiksi viime joulukuussa kun Tapiola alkoi ajaa Skannoa konkurssiin. Vakuutusyhtiöt kuitenkin vetivät konkurssihakemuksen pois muutamaa päivää myöhemmin, Kauppalehti kertoo.

Tapiola ei ole ainoa vakuutusyhtiö, joka luulee olevansa euroopan omistaja. Myös Eläke-Fennia on käyttänyt varsin hanakasti konkurssihakemuksia. Tutiseekohan poikien housut näin huonoina aikoina tavallista enemmän, kun rahaa ei sada ovista ja ikkunoista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s