Kerrankin vakuutusyhtiössä on ajateltu

Postiluukusta kolahti eilen If Vahinkovakuutusyhtiön mainos, jossa mainostetaan yhtiön uutta Huippukaskoa.

 

 if-huippukaskomainos

 

Nyt on ihan pakko todeta, että kerrankin on vakuutusyhtiössä ajateltu ja huomattu mitä asiakkaat todella tarvitsevat. En tunne tuotetta sen paremmin, mutta näyttää siltä, että tässä ei ole pelkästään yritetty keksiä keinoja korvausten maksamisen välttelemiseksi, kuten yleensä on tapana.

 

If:n vakuutus korvaa vahingot, jotka ovat aiheutuneet

  • kun joku on rutannut parkkeeratun autosi, bonuksia alentamatta
  • törmäyksestä minkä tahansa eläimen kanssa, bonuksia alentamatta
  • hinauksen ja vuokra-auton kun oma ajokkisi jää tien varteen, ilman omavastuuta

 

Ketä tahansa kiukuttaa, kun autoa on sen parkissa ollessa kolhittu ja törmäilijä on karannut paikalta jättämättä yhteystietojaan. Äkkiseltään luulisi, että tällainen ilkikurisuus korvattaisiin kaskovakuutuksen ilkivaltaturvasta. Mutta ei, näin se ei mene. Ilkivaltaturvasta ei korvata jos vaurio on aiheutettu toisella ajoneuvolla. Ilkivaltavakuutus korvaa kun huligaani on potkinut sivupeilisi irti ohi kulkiessaan.

Kolariturvasta vahinko korvattaisiin, mutta bonus alenee 20 prosenttiyksiköllä. Siis sama asia kuin, jos olisit itse törttöillyt. Kukapa ei olisi vähintään mielessään kiroillut kuullessaan vakuutusyhtiön korvauspolitiikasta tällaisen kolhimistapauksen jälkeen?

Nyt If on keksinyt, että kolhitun auton korjaus voidaankin korvata ilman bonusmenetystä. Yksinkertainen vakuutusturva, jota asiakkaat ovat kaivanneet autoilun historian, tai ainakin autojen vakuuttamisen alkumetreiltä lähtien.

Tavallisesta hirvivahinkovakuutuksesta maksetaan korvausta vain hirvieläimeen (ei mihinkään muuhun eläimeen) törmäämisen aiheuttamista vaurioista. Hirvieläimiä ovat hirvi, peura ja poro, ei mitkään muut eläimet. Hirveen on törmättävä fyysisesti, sen väistämisen aiheuttamat vahingot eivät kuulu hirvivakuutuksen piiriin. Väistämisen aiheuttamat vahingot korvataan kolariturvasta, ja bonus alenee.

Autoilija voi liikenteessä, varsinkin yöaikaan törmätä mitä erilaisimpiin otuksiin. Jos Länsiväylää ajellessa, huomaa monenlaisia litistyneitä kasoja tien varsilla. Jo jänikseen törmääminen aiheuttaa nykyautoille vähintäänkin spoilerien uusimisen. Oman autoni kimppuun hyökkäsi parikymmentä vuotta sitten varis, joka oli ilmeisesti ottanut oppia toisen maailmasodan kamikazelentäjiltä. Otus paineli suoraan nokkamaskista läpi.

Nyt If auttaa kiroilevaa autoilijaa, ja korvaa mihin tahansa eläimeen törmäämisestä aiheutuneet vahingot ilman bonusmenetystä.

Vaikka autossasi olisi hinausvakuutus (autopalveluturva), saatat jäädä matkan varrelle jos autoosi tulee tekninen vika. Autopalveluturva korvaa ajoneuvon hinauksen lähimmälle hyväksyttävälle korjaamolle. Lisäksi korvataan kohtuulliset ylimääräiset matkan keskeytymisestä johtuvat kustannukset. Tyypillisiä kysymyksiä tien poskeen jääneen mielessä ovat: Saanko ottaa taksin loppumatkaksi? Saanko mennä hotelliin? Kuka maksaa käyttämättä jääneet hiihtoliput?

Tähän kohtaan If tarjoaa jatkuvuusturvaa. Autosi hinataan korjaamolle ja saat käyttöösi vuokra-auton, jopa vahinkopaikalle toimitettuna. Kahden tunnin varoitusajalla. Ajelet vuokrakiesillä sen ajan, kun omasi on korjaamolla. Kaikki ilman omavastuuta. Teknisen vian korjauskulut ja vuokra-auton käyttökustannukset tietenkin maksat itse, mutta hinauksen ja vuokra-auton saat ”ilmaiseksi”.

Todennäköisesti paketti maksaa reilusti enemmän kuin normaali autovakuutus, mutta itsekin vahinkoasioita vakuutusyhtiössä käsitelleenä tiedän, että tuossa ovat eniten kiukkua aiheuttavat autovakuutuksen korvausasiat hienosti kierrettyinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s