Paistaa se aurinko risukasaankin viimein

Aseellisen ryöstön kohteeksi joutunut postivirkailija on voittanut vakuutusyhtiön korvauskiistassa korkeimmassa oikeudessa. Jutussa oli kyse siitä, missä määrin virkailijan vaivoilla oli yhteys rikokseen.

Virkailija joutui ryöstön kohteeksi työpaikallaan vuoden 2000 kesäkuussa. Naamioitunut ryöstäjä piti katkaistua haulikkoa tämän ohimolla. Noin kuukautta myöhemmin postiin toimitettiin vielä pommikirjeeksi merkitty lähetys.

Vakuutusyhtiö maksoi virkailijalle korvausta äkillisen stressireaktion aiheuttaman työkyvyttömyyden perusteella vuoden 2000 elokuun alkupuolelle saakka. Vakuutusyhtiö tulkitsi, että työkyvyttömyys ja hoidontarve johtuivat tämän jälkeen ryöstöstä riippumattomista seikoista.

Vakuutusyhtiö voitti kiistan tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnassa ja vakuutusoikeudessa. Korkeimman oikeuden mukaan psyykkiset oireet ja masennus liittyivät ryöstöön myös vuosia sen jälkeen.

 

Lähde: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Aseella+uhattu+postivirkailija+sai+korvauksia+vakuutusyhti%C3%B6lt%C3%A4/1135261033123?ref=rss

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s