Vieläkö YEL:ä kannattaa maksaa?

Taluselämä 4.6.2012:

”Eurooppaa runtelevassa talouskriisissä ei ole oikeasti kyse joissakin maissa överiksi menneistä valtion menoista. Todellisuudessa kyse on siitä, että hallitusten ympäri maailmaa pitää hyväksyä se, että eliniän piteneminen johtaa myös eläkeiän nousuun.

Näin sanoo amerikkalaisen vakuutusjätti AIG:n pääjohtaja Robert Benmosche uutistoimisto Bloombergin haastattelussa.

”Eläeikän täytyy nousta 70-80 vuoteen”, Benmosche sanoo. ”Se tekisi eläkkeistä ja terveyspalveluista halvempia. Se pitäisi ihmiset töissä pidempään ja keventäisi nuorten taakkaa.”

Haastattelussa Benmosche sanoi, että Euroopan pitäisi estää Kreikan lähtö eurosta, koska seuraukset voisivat olla tuhoisia. Toisaalta Kreikallakaan ei hänen mukaansa ole helppoa ulospääsyä kriisistä.

Yksi pieni Bloombergin poimima tiedonmurunen kertoo paljon maan ahdingosta: Kreikassa keskimääräinen eliniän odote on 81,3 vuotta, mutta keskimääräinen eläkkeellejäämisikä on 59,6 vuotta.

Kannattavuudesta ei taida kuitenkaan olla kysymys, koska YEL on lakisääteisesti pakollinen. Mutta määrää kannattanee harkita entistä tarkemmin. Käsi ylös, kuka uskoo saavansa joskus jotain korvauksiakin YEL:istään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s